Opskrifter
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
Tirsdag, 9. november 2010Opdateret 5. majaf Kristina Marckmann
En fyldig mørbradgryde i klassisk stil. Der er lidt flere trin at skulle igennem, men resultatet er mere velsmag! Nogle ingredienser kan skiftes ud med, hvad du har.

35 min
3 personer
Mørbradgryde
1 svinemørbrad
Olie til stegning
250 g champignoner
2 hakkede løg
2 gulerødder
3 stilke bladselleri
150 g cocktailpølser
1 tsk. hel rosenpeber
2 spsk. tomatpuré
2 dl grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
1 tsk. salt
2 tsk. majsstivelse
Tilbehør
Kartoffelmos
Fremgangsmåde
- Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver, brun dem i olien og tag dem op.
- Skær champignonerne i skiver og svits dem let sammen med løgene.
- Skær gulerødderne og bladsellerien i skiver og lad dem svitse med et par min.
- Tilsæt mørbradstykker, cocktailpølser, rosenpeber, tomatpuré, bouillon og fløde og lad retten simre i 10 min.
- Rør majsstivelsen ud i lidt vand og jævn sovsen.
- Smag til med salt og servér med kartoffelmos og groft brød.

Hovedretter
Mørbradbøffer med svampe og bacon

Hovedretter
Svinemørbrad med nudler og kokos